top of page
AdobeStock_157499245_edit.jpg

willikasvit

KUUSENKERKÄT ovat keväällä kuusessa olevia noin
4 sentin mittaisia uusia vuosikasvun alkuja, jotka maistuvat miedosti havulle. Keräysvaihe kestää muutamia päiviä touko- kesäkuussa. Kerkät pakastetaan ja niistä valmistetaan tuotteita ympäri vuoden. Suomessa kuusenkerkkiä saa kerätä vain metsänomistajan luvalla.

KUUSENKERKKÄTERVAtuotteissa käytetty terva on männystä perinteisillä menetelmällä valmistettua Kainuulaista hautatervaa, tummaa, paksua ja tahmeaa öljyä.

stāre
stāre
stāre

HORSMANKUKAT ovat kesällä kerättäviä villiyrttejä. Horsmasta kerätään heinäkuun kukintavaiheessa kukkia muutamien päivien ajan. Lannoitetuilta peltoalueilta tai teiden varsilta horsmankukkia ei koskaan kerätä. Horsmankukat kuivataan ja niistä valmistetaan tuotteita ympäri vuoden.

MESIANGERVOT ovat kesällä kerättäviä villiyrttejä. Kasvista kerätään nuorena lehtiä ja myöhemmin kukintavaiheessa myös kukkia. Lehtien osalta keräysvaihe kestää muutamia päiviä kesäkuussa ja kukkien kerääminen alkaa heinäkuun puolella. Mesiangervoja ei kerätä lannoitetuilta alueilta eikä teiden varsilta. Mesiangervot pakastetaan ja niistä valmistetaan tuotteita ympäri vuoden.

AdobeStock_35979986_edit.jpg
AdobeStock_102089870_edit.jpg

VOIKUKANNUPUT ovat kesällä kerättäviä villiyrttejä. Voikukasta kerätään kukan nuput juuri ennen kukinnan alkamista. Poimintavaihe kestää muutamia päiviä kesäkuussa. Nuppuja ei kerätä lannoitetuilta peltoalueilta eikä teiden varsilta. Voikukannuput pakastetaan ja niistä valmistetaan tuotteita ympäri vuoden.
 

bottom of page