top of page
AdobeStock_180671052_edit.jpg

willimaku

Willimaku-tuotteissa maistuu suomalainen luonto. Perheyrityksemme punaisena lankana ovat vanhat perinteiset reseptit, perinneruoat ja paikallisuus. Villiruokatuotteissa käytämme horsmankukkaa, kuusenkerkkää, tervaa, mesiangervoa, pihlajansilmuja, voikukannuppuja mustaherukkaa ja mustikkaa, joista valmistamme marmeladeja, hillokkeita, siirappeja, glögiä ja kuohujuomia. Tuoreet villiyrtit ostamme suoraan kerääjiltä.
 
Osa yrityksemme toimintaa ovat Iltalypsy-kahvila- ja lounasravintolat Kiuruvedellä ja Iisalmessa sekä Ravintola Tilly Iisalmen kulttuurikeskuksella. Willimaku-tuotteiden lisäksi valmistamme Pitomaku- ja Talwimaku-tuotemerkeillä erilaisia juhla- ja sesonkituotteita, kuten esimerkiksi joululaatikkoja, mämmiä, erilaisia hillokkeita sinappia ja salaattikastikkeita. Kiuruvedellä toimii myös pieni leipomo, josta toimitamme tuoreita leivonnaisia lähialueen kauppoihin sekä nimikkotuotteita kahviloihimme.

Ruuanvalmistuksessa käytämme paljon vanhoja ruokaohjeita sekä suosimme lähialueella tuotettuja raaka-aineita. Teemme yhteistyötä yli 20 lähiruokatoimittajan kanssa, joista osa toimittaa myös luomutuotteita. Yrityksemme tärkeimpiä arvoja ovat lähiruoka ja kotimaisuus. Kotimaisuusasteemme ostoissa on yli 90 %.

 

Perheyritystä pyöritämme kahden sukupolven voimin. Yrittäjyys alkoi lypsykarjan parissa kotitilallamme, josta siirryimme maatilamatkailun myötä ravintola-alalle. Ensimmäisen Iltalypsy-ravintolan perustimme Kiuruveden kulttuuritalolle vuonna 2008. Vuosien varrella toiminta on laajentunut uusille toimialoille ja paikkakunnille. Alusta asti yhdessä yrittäminen on tuntunut luontevalta.

 

Eetu, Kirsi ja Jari Tikkanen

AdobeStock_128309540_edit.jpg
voikukka.png
voikukka.png
bottom of page